-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pleh obložiti papriom za pečenje.
U zdjelu dodati bundevu, 1/2 male kašike soli, slatku papriku i 4 kašike maslinovog ulja. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na pleh.
Peći dok porumeni.
U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi 7-8 minuta.
Crvenu leću oprati pod mlazom hladne vode, a zatim je dodati luku.
Dodati i so, kurkumu i ključalu vodu.
Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
Supu izmiješati uz pomoć štapnog miksera ili blendera.
Poslužiti sa zapečenom bundevom.
-
- bundeva
- čorba od crvene leće
- čorba od leće recept
- crvena leća
- crvena leća kuhanje
- crvena leća recepti
- crvene leće
- juha od crvene leće
- krem juha od crvene leće
- krem supa od crvene leće
- kuhanje crvene leće
- kurkuma
- luk
- supa od crvene leće
- supa od crvene leće recept
- supa od leće
- supa od leće recepti
- varivo od crvene leće
Krem supa od crvene leće s bundevom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pleh obložiti papriom za pečenje.
U zdjelu dodati bundevu, 1/2 male kašike soli, slatku papriku i 4 kašike maslinovog ulja. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na pleh.
Peći dok porumeni.
U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi 7-8 minuta.
Crvenu leću oprati pod mlazom hladne vode, a zatim je dodati luku.
Dodati i so, kurkumu i ključalu vodu.
Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
Supu izmiješati uz pomoć štapnog miksera ili blendera.
Poslužiti sa zapečenom bundevom.